29.06.2023 г.

Областен конкурс "Твоите най-важни права и отговорности като дете"


Административен съд-Видин
Окръжен съд-Видин
Районен съд-Кула
Районен съд-Белоградчик
наградиха 50 участници в областния конкурс за приказка и рисунка „Твоите най-важни права и отговорности като дете“
Целта на инициативата беше да провокира малки и големи ученици да опознаят образователния филм „Твоите най-важни права и отговорности като дете“ и да го интерпретират през призмата на своето съзнание, създавайки авторска детска приказка или рисунка по темата. Всички те, ще спомогнат за създаване на илюстриран сборник с истории, които ще бъдат в помощ на най-малките.
Конкурсът е своеобразен финал на Образователната програма на ВСС - „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ за Административен съд-Видин, Окръжен съд-Видин, Районен съд-Кула и Районен съд-Белоградчик.
От СУ "Васил Левски", гр. Кула призово място спечели Мария Тодорова от IX клас, заела първо място за приказка.
Поздравления за талантливата ни ученичка!Прием в VIII клас

09.06.2023 г.

До 15. юни могат да се видят изпитните работи от ДЗИ по БЕЛ и НВО в IV клас
1. Учениците от XII клас, които желаят да видят своите работи от държавния зрелостен изпит по БЕЛ, могат да го направят в срок до 15 юни включително, в училището.
Запознаването с работата става след представяне на документ за самоличност и в присъствието на представители на училищната зрелостна комисия.

2. Учениците от IV клас, които желаят да видят своите работи от НВО, могат да го направят в срок до 15 юни включително, в оценителския център в гр. Видин.
Информация можете да получите допълнително от класния ръководител.31.05.2023 г.

Национален отбор по киберсигурност

Покана

Спазване на здравно осигурителните задължения


Абитуриентите плащат сами здравните си вноски от 01.07.2023 г.
Вижте информацията в Приложение 1!

Приложение 1

12.04.2023 г.

Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата"

На тържествена церемония в гр. Видин по случай 145 години от създаването на Видинската пожарна, след отслужен водосвет, бяха наградени 38 ученици от област Видин, участници в Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата".
От СУ "Васил Левски" гр. Кула призови места спечелиха Габриела Георгиева от 7. клас, заела I място за деца от 11 до 14 години и Лилия Любенова от 4. клас, заела III място за деца от 7 до 10 години.
Поздравления за талантливите ни ученици и техните учители!

                
16.03.2023 г.

Открит урок по математика в VII клас

Този урок е посветен на Деня на математиката и Деня на числото "Пи". Учениците от VII клас и техният преподавател по математика госпожа Албена Велчева направиха истински спектакъл, на който присъстваха и техните родители, както и директорът на училището госпожа Диана Йончева. В седмицата, посветена на математиката, проведохме и конкурс за макет "Математиката в моя роден край". Победителите ще бъдат обявени в понеделник и ще получат награди.19.02.2023 г.

Патронен празник на СУ "Васил Левски", гр. Кула


Ден като другите, но не съвсем...
България скърби за тебе, Дяконе!
150 години безсмъртие!
Тържествено честване на нашия Патрон с разнообразни изяви на ученици и учители. С песни, стихове, рецитал, рисунки на Апостола, кът с книги за Васил Левски, викторина и поднасяне на венец - гирлянда пред паметника на Апостола в двора на училището ни, се поклонихме пред неговата памет и отново си обещахме да следваме заветите му и да пазим името и авторитета на нашето училище, град и Родина.

19.02.2023 г.
Връчване на наградите на училището в чест на Патронния празник

В чест на Патронния празник, под зоркия поглед на нашия Патрон, бяха връчени наградите на училището за I учебен срок на учебната 2022/2023 година.
Пазители Достойния лъв за този срок ще бъдат учениците от III клас, с класен ръководител госпожа Галина Ценкова.
Носител на купата за V - VII клас е V клас, с класен ръководител госпожа Петя Цанова.
Носител на купата за VIII - XII клас е IX клас, с класен ръководител госпожа Юлия Петрова.
Поздравления за наградените!

19.12.2022 г.

Откриване на благотворителен Коледен базар

18.12.2022 г.

„Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи, можещи"


Учениците от IV клас от СУ "Васил Левски", гр. Кула, с учители Пролетка Велкова и Теодора Живова, са отличени с грамота и награда в Национален конкурс „Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи, можещи", организиран от Сдружение „УСМИВКА“ - гр. Бургас, в категорията "Най-усмихнат клас в начален курс от 2-ри до 4-ти клас".
Поздравления за нашия най-усмихнат клас - IV клас!
Според Харви Бел денят трябва да преминава под мотото: “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне”. Усмивката е щастие, положителни мисли и добро настроение. Усмихнете се и заразете с нея човека до вас!

Коледен базар, 2022 г.02.12.2022 г.

Сертификат за активно участие в Европейски ден на спорта - 30.09.2022 г. - "Бъди активен"
18.11.2022 г.

Иновационен лагер 2022 година


На 18.11.2022 г. в СУ „Васил Левски”, гр. Кула, се проведе иновационен лагер по формат на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество от 14. до 21. ноември 2022 г., на тема „Храната на бъдещото в нашия град“.
Целта на глобалната инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл.
Иновационният лагер е нов образователен подход, който мотивира младите хора да бъдат изобретателни и да поемат рискове в интерактивна среда и така развива тяхната предприемаческа нагласа.
Ученици от 9., 10. и 11. клас взеха участие в инициативата. Разпределени в три отбора, в рамките на четири часа разискваха и генерираха идеи, за да предложат решения на казус, свързан с храната на бъдещето.
Разполагаха единствено с достъп до интернет и съветите на менторите:
1. Снежана Огнянова – учител по икономика и информатика
2. Вероника Петрова – учител по икономика
Екипите трябваше да представят и защитят своята идея пред жури в състав:
1. инж. Диана Йончева – директор на СУ „Васил Левски”, гр. Кула
2. инж. Юлия Петрова – старши учител по информатика и ИТ
3. Станислав Тодоров – ученик от 12. клас
В края на иновационния лагер директорът на СУ “Васил Левски“ инж. Диана Йончева съобщи победителите. На първо място – отбор №2 – Яна, Александър и Дилян, на второ – отбор №1 – Йоана, Диана и Яна и на трето - отбор №3 – Адриан, Велин, Ерика.
Всички участници получиха специални сертификати за участието и персонални награди.
По време на иновационния лагер учениците тестваха своите знания в различни области според зададения казус, както и уменията си да работят в екип, да разпределят правилно времето и ролите си, да генерират идея, да презентират пред публика, да отговарят на въпроси и да се аргументират.
Денят на Иновационния лагер зареди всички участници с положителни емоции и готовност за нови предизвикателства.

17.10.2022 г. - 21.10.2022 г.

Проект "The Power of Discovery"


Направено с Padlet
30.09.2022 г.

Спортен празник "Бъди активен"

Днес, 30.09.2022 г. /петък/, от 09:30 часа, на обновената спортна площадка на СУ „Васил Левски“ гр. Кула се проведе Спортен празник "Бъди активен", посветен на „Европейския ден на спорта в училище“.
Това е ден за насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на тази спортна кампания е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Със спортните инициативи, посветени на празника, ние открихме официално, обновената спортна площадка на нашето училище. Финансирането на проекта е осигурено от община Кула. Официални гости на спортните събития бяха: Инженер Илинка Найденова /Директор на дирекция „Специализирана администрация“ в община Кула Г-жа Христела Александрова / Главен експерт „Хуманитарни дейности” в община Кула Г-н Пенко Йончев / Треньор на Футболен клуб „Кула 04“/ и социален работник в дирекция „Социално подпомагане“ Г-н Йоан Йончев / Полицай в Районно управление гр. Кула Г-н Станислав Неделков / Полицай в Районно управление гр. Кула
В инициативите се включиха и нашите европейски приятели. СУ "Васил Левски", гр. Кула, от 26 септември до 30 септември е домакин на транснационална среща по проект "The power of Discovery" по ЕП "Еразъм+". Наши гости са 19 ученици и 7 учители от три европейски страни - Полша (координатор на проекта), Латвия и Гърция. Проектът е посветен на STEAM - Science, Technology, Engineering, Art, Math.
Спортните прояви започнаха с изява на учениците от начален курс. За тях спортното изпитание беше състезателната игра „Бързи, смели, сръчни“. Участниците в отбор „Череша“ и отбор „Ябълка“ бяха 16 ученика от 1-ви до 4-ти клас.
На фитнес площадката г-н Йоан Йончев направи демонстрации на няколко типични фитнес упражнения и показа как правилно да използваме уредите.
Спортни емоции предизвикаха мачовете по футбол, баскетбол и волейбол.
Футболният мач беше между сборен отбор на СУ „Васил Левски“ и градския отбор по футбол "КУЛА 04 "с треньор г-н Пенко Йончев. Съдии на мача бяха Пенко Йончев и Павел Павлов – учител по Физическо възпитание и спорт.
Баскетболната среща се състоя между сборни отбори на ученици и учители от училището. Съдия на срещата бе Станислав Неделков.
Волейболната среща се проведе между сборен отбор на училището и отбор „Европа“ , чиито участници бяха учениците от гостуващите държави. Съдия на срещата беше Павел Павлов.
С много емоции и желание участвахме в този различен ден в училище.
Благодарим на всички участници, които се представиха отлично!
Благодарим и на нашите официални гости, чиято подкрепа направи спортния ден полезен и динамичен!
Времето също беше на наша страна.
До нови спортни срещи!


26.09.2022 г. - 30.09.2022 г.

Проект "The Power of Discovery"


Тази седмица, от 26 септември до 30 септември, СУ "Васил Левски", гр. Кула е домакин на транснационална среща по проект "The power of Discovery" по ЕП "Еразъм+". Наши гости са 19 ученици и 7 учители от три европейски страни - Полша (координатор на проекта), Латвия и Гърция. Проектът е посветен на STEAM - Science, Technology, Engineering, Art, Math. Заедно с нашите гости, ученици и учители от училището участваме в различни дейности и всички се забавляваме. Посрещнахме нашите партньори с хляб и мед, поздравихме ги с прекрасен танц "Българио, ти наша майко свята" и песента "Чие е това момиче". Всеки екип представи работата си за подготовка за срещата в България, на тема Engineering, сглобявахме модел на космически кораб, изработвахме сапуни и опаковки за тях, рисувахме крепостта "Кастра Мартис" в нашия град в екипи, като във всеки екип бяха включени ученици от всяка страна. Пет екипа нарисуваха пет рисунки, които се получиха много красиви. Посетихме две промишлени предприятия с автоматизирано производство в града ни. Показахме на нашите гости забележителностите в нашия край - крепостта "Кастра Мартис" в гр. Кула,Белоградчишките скали и пещерата "Магурата", крепостта "Баба Вида". Разучавахме и софтуер - векторно графично програмиране. В Библиопощата в гр. Видин запознахме гостите с нашите прекрасни български шевици и всички се учехме да ги изработваме с помощта на опитен специалист. Крайният продукт, който всеки гост ще занесе в своята страна, е ключодържател с българска шевица, който всеки си изработи. Последния ден гостите ни се включиха в организирания от училището спортен празник "Бъди активен", а след това се поклониха на още една българска светиня "Раковишкия манастир".

Направено с Padlet
28.08.2022 г.

"Ваканция: Между три планини" по НП "Отново заедно" - "Пътувай, учи и се забавлявай"

Днес, 28.08.2022 г., за три групи ученици и ръководители от СУ "Васил Левски", гр. Кула, започна приключението "Ваканция: Между три планини - Рила, Пирин и Родопите" по Национална програма "Отново заедно" - "Пътувай, учи и се забавлявай". Участват 39 ученици и 6 учители - ръководители. Учениците са от III до XI клас. Те ще бъдат в гр. Разлог за времето от 28.08.2022 г. до 02.09.2022 г. с финансиране от НП "Отново заедно". Очакват ги дни с прекрасни забавления по уникалната програма на фирма "Лоял Травел" и автобуса на фирма "Алексиев-91".
Общуването с природата, физическата активност и здравословния начин на живот, придобиване на нови умения и знания, емоционални преживявания, формират култура на активно съзидателно отношение към света, креативност и самоуважение.
След дните на физическа и социална изолация по време на пандемията, на децата са необходими дейности, които да ги мотивират да се стремят към здравословен начин на живот. От изключителна важност за личностното израстване на учениците са движението, контакта с природата в духа на утвърдените български нравствени ценности и традиции.
Програмата е насочена към изявяване на личността на ученика чрез играта, чрез провокирането на любопитството и желанието да открие света по собствен и неповторим начин, чрез общуването с другите. Участниците в програмата подобряват своите физически възможности, учат се да съпреживяват, да си помагат, да се състезават в екип.
Всички заминаха щастливи и с нетърпение очакват новите приключения.
Приятен път и прекрасни преживявания!


01.08.2022 г.

Покана за обучение на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана за обучение 3 на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана
Задание
Проект на договор   Проект на договор в pdf

Покана за обучение 4 на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана
Задание
Проект на договор   Проект на договор в pdf

Срок за постъпване на оферти: 15.08.2022 г.


Прием в VIII клас


Работно време на комисията:
- І етап на класиране – от 05.07.2022 г. до 07.07.2022 г. вкл. – от 8:00 часа до 17:00 часа.
- ІІІ етап на класиране - от 26.07.2022 г. до 27.07.2022 г. вкл., от 8:00 часа до 17:00 часа.

19.02.2022 г.

Патронен празник на СУ „Васил Левски“, гр. Кула – с Васил Левски в сърцето


Патронният празник, един от най-светлите празници в СУ „Васил Левски“, и тази година се осъществи по нетрадиционен начин, съобразен с необичайната ситуация: пандемията от Covid-19. На 18 февруари 2022 г. ние изразихме нашата почит към нашия патрон, Апостолът на свободата – Васил Левски и почетохме 149 години от неговата гибел.

04.02.2022 г.

Ротационно обучение за учениците от област Видин, считано от 07.02.2022 г. до 18.02.2022 г., съгласно заповеди на МОН и РЗИ Видин
Уважаеми ученици и родители,
Информираме Ви, че със Заповед № РД09-2214/04.02.2022 г. на Министъра на образованието и науката, във връзка със заповед №РД-01-18/04.02.2022 г. на РЗИ Видин, е утвърдено преминаване на ротационно обучение за учениците от област Видин, както следва:
а) За периода 07.02.2022 – 11.02.2022 г. вкл., присъствено се обучават – I, II, III, IV, VII, X и XII клас, а класовете Va, Vб, VI, VIII, IX и XI преминават в обучение от разстояние в електронна среда;
б) За периода 11.02.2022 – 18.02.2022 г. вкл., присъствено се обучават - I, II, III, IV, Va, Vб, VI, VIII, IX и XI клас, а класовете VII, X и XII преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Начало на I час за всички ученици от V - XII клас - 8,10 часа.
Началото на всеки следващ учебен час е като при присъственото обучение. Часовете в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са по 30 мин. Учениците, които са в ОРЕС, ще имат по-големи междучасия.
Присъственото обучение се осъществява при спазване на всички противоепидемични мерки. Учениците се допускат до присъствено обучение с тестване или представяне на зелен сертификат в първия учебен ден от седмицата.
При промяна в епидемичната обстановка, водеща до промяна в графика, своевременно ще бъдете уведомени.
Бъдете здрави и се пазете!

22.12.2021 г.

Успех на наша ученичка

Преди броени дни, наша ученичка от XI клас, получи признание с участието си в Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев", гр. Стара Загора.
Поздравяваме я за личен принос в утвърждаване престижа на училището и отлично представяне в Конкурса!
Желаем й нови успехи!

06.12.2021 г.

Отново на училище и за V - XII клас

16.11.2021 г.

Отново на училище за I-IV клас

12.11.2021 г.

Възстановяване на присъствени учебни занятия за I-IV клас от 16.11.2021 г.

02.11.2021 г.

Продължава ротационното обучение за учениците от община Кула, считано от 21.10.2021 г. до 05.11.2021 г., съгласно заповед на МОН
Уважаеми ученици и родители,
Информираме Ви, че със Заповед № РД09-3659/21.10.2021 г. на Министъра на образованието и науката е утвърдено преминаване на ротационно обучение за учениците от община Кула, както следва:
а) За периода 21.10.2021 – 28.10.2021 г. вкл. присъствено се обучават – I, II, VII, VIII, X и XII клас, а класовете III, IV, Va, Vб, VI, IX и XI преминават в обучение от разстояние в електронна среда;
б) За периода 29.10.2021 – 05.11.2021 г. вкл. присъствено се обучават - III, IV, Va, Vб, VI, IX и XI клас, а класовете I, II, VII, VIII, X и XII преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Начало на I час за всички ученици от V - XII клас - 8,10 часа.
Началото на всеки следващ учебен час е като при присъственото обучение. Часовете в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са по 30 мин. Учениците, които са в ОРЕС, ще имат по-големи междучасия.
Начало на I час за учениците от I - IV клас в ОРЕС - 9,00 часа.

21.10.2021 г.

Ротационно обучение за учениците от община Кула, считано от 21.10.2021 г. до 05.11.2021 г., съгласно заповед на МОН
Уважаеми ученици и родители,
Информираме Ви, че със Заповед № РД09-3659/21.10.2021 г. на Министъра на образованието и науката е утвърдено преминаване на ротационно обучение за учениците от община Кула, както следва:
а) За периода 21.10.2021 – 28.10.2021 г. вкл. присъствено се обучават – I, II, VII, VIII, X и XII клас, а класовете III, IV, Va, Vб, VI, IX и XI преминават в обучение от разстояние в електронна среда;
б) За периода 29.10.2021 – 05.11.2021 г. вкл. присъствено се обучават - III, IV, Va, Vб, VI, IX и XI клас, а класовете I, II, VII, VIII, X и XII преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Начало на I час за всички ученици от V - XII клас - 8,10 часа.
Началото на всеки следващ учебен час е като при присъственото обучение. Часовете в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са по 30 мин. Учениците, които са в ОРЕС, ще имат по-големи междучасия.
Начало на I час за учениците от I - IV клас в ОРЕС - 9,00 часа.

08.10.2021 г.

Допълнителни временни противоепидемични мерки в обл. Видин, считано от 11.10.2021 г. до 24.10.2021 г., въведени със заповед на РЗИ Видин
Уважаеми ученици и родители,
Информираме Ви, че на заседание на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска в област Видин, е решено да се въведе ротационен принцип на обучение за учениците от област Видин, както следва:
- за периода от 11.10.2021 г. до 17.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се обучават присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда;
- за периода от 18.10.2021 г. до 24.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 и 11 клас се обучават присъствено, а класовете 7, 8 и 12 клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Начало на I час за всички ученици от V - XII клас - 8,10 часа.
Началото на всеки следващ учебен час е като при присъственото обучение. Часовете в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са по 30 мин. Учениците, които са в ОРЕС, ще имат по-големи междучасия.

Заповед № РД09-3053/08.10.2021 г. за въвеждане на обучение на ротационен принцип за училищата от област Видин, считано от 11.10.2021 г. до 24.10.2021 г., на МОН
Заповед № РД-01-1964/08.10.2021 г. за допълнителни временни противоепидемични мерки в обл. Видин, считано от 11.10.2021 г. до 24.10.2021 г., на РЗИ Видин

14.09.2021 г.

Покана за обучение на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана за обучение 1 на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана
Задание
Проект на договор   Проект на договор в pdf

Покана за обучение 2 на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"
Покана
Задание
Проект на договор   Проект на договор в pdf

Срок за постъпване на оферти: 30.09.2021 г.


08.09.2021 г.

МОН – Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата
Уважаеми ученици и родители,
Информираме Ви, че на сайта на Министерството на образованието и науката на 08.09.2021 г. са публикувани актуализирани НАСОКИ за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, с които можете да се запознаете тук:

МОН - Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 година (публ. 08.09.21 г.)

18.08.2021 г.

Информиране на родителите на деца, записани в първи или в осми клас, за отпускане на еднократна помощ
Уважаеми родители,
Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или в осми клас на държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на учебната 2021/2022 година. За повече информация относно подаване на заявление-декларация, моля, прочетете в прикачения файл:

Информация за родителите

Прием в VIII клас

Дипломиране 2021

31.05.2021 г.

График на приключване на втория учебен срок на учебната 2020/2021 г. за учениците от I - VI клас29.05.2021 г.

Отговори на задачите от Националното състезание "Европейско кенгуру" за V-VIII класДни на отворени врати - април, 2021 г.

СУ "Васил Левски", гр. Кула е нашето и Вашето училище!


25.03.2021 г.

Гласуване за лого на проект "The power of Discovery" по ЕП Еразъм+18.03.2021 г.

Отговори на задачите от Националното състезание "Европейско кенгуру" за I - IV клас


10.03.2021 г.

Успех на нашите ученици от II клас


Учениците от II клас спечелиха ПЪРВА НАГРАДА ЗА АВТЕНТИЧНА МАРТЕНИЦА в първа възрастова група на Националния конкурс "БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА", проведен от НЧ "Надежда 1903" с. Имренчево. От получените 183 бр. мартенички от различни населени места от страната, жури в състав: Дарина Минева – представител на отдел Култура и ВО при Община Велики Преслав, Красимир Савов – известен хореограф, председател на НЧ „Васил Друмев 1881“ с. Драгоево и Калин Къров – художник и дърворезбар от гр. Велики Преслав, извърши оценка на всички представени автентични, оригинални и новаторски мартеници.
Поздравления за учениците от II клас и класния им ръководител г-жа Пролетка Велкова! Гордеем се с Вас!


26.02.2021 г.

Конкурс за лого на проект "The power of Discovery" по ЕП Еразъм+


19.02.2021 г.

Патронен празник на СУ „Васил Левски“, гр. Кула – възвисяваща сила и родолюбие


Патронният празник, честван всяка година на 19 февруари, е един от най-светлите празници в СУ „Васил Левски“, но тази година се осъществи по нетрадиционен начин, съобразен с необичайната ситуация: пандемията от Covid-19. В седмицата от 15 до 19 февруари 2021 г. ние изразихме нашата почит към нашия патрон, Апостолът на свободата – Васил Левски.
Честит празник на всички!

Като част от честването на Патронния празник, беше подредена изложба „Образът на Левски през погледа на детските очи“ – с най-талантливите рисунки на учениците от пети до девети клас на СУ „Васил Левски“, гр. Кула

30.10.2020 г.

Анкета

Организация на учебния процес в епидемиологична обстановка - мнението на родителите

Уважаеми родители,
Институтът за изследвания в образованието и Асоциация Родители Ви канят да дадете своето мнение относно организацията на учебния процес в училищата предвид ситуацията с Ковид-19 и предлагането на различни мерки как да се организира учебният процес.

Към анкетата >>

EU Code Week 2020 в СУ "Васил Левски"

Европейската седмица на програмирането EU Code Week през 2020 г. се провежда от 10 до 25 октомври, с акцент върху важността на дигиталните умения и иновациите за всички европейски граждани. В нея участват училища, клубове по програмиране, библиотеки, неправителствени организации и компании, които биха искали да се включат със събитие. Всички прояви в рамките на EU Code Week могат да бъдат намерени на сайта . Дигиталните умения са от съществено значение, за да може всеки да участва в обществото и да допринася за икономическия и социален напредък в дигиталната ера. Програмирането спомага за развитието на компетенциите на 21-ви век като компютърно мислене, решаване на проблеми, творчество и работа в екип. В нашето училище също бяха организирани събития, свързани с Европейската седмица на програмирането.

Спечелен нов проект "The Power of Discovery" по ЕП "Еразъм+", КД2

Новият ни проект на тема The Power of Discovery "Силата на откритието" № 2020-1-PL01-KA229-081775_2, ще стартира на 01.12.2020 г. и ще се реализира до 30.11.2022 г. Координатор на проекта е Полша, а наши партньори са още Латвия и Гърция. Целта на проекта е да съчетае приобщаващо образование и STEAM. Ние избрахме темите STEAM: Наука, технологии, инженерство, изкуства, математика - като цялостен подход към образованието. Всички партньори ще покажем на учениците, че науката е навсякъде в нашия живот. Всички училищни предмети трябва да бъдат свързани по време на процеса на преподаване-обучение, точно както в реалния живот всички STEAM субекти са свързани. Ние сме 4 европейски училища, които вярваме, че равният достъп до качествено образование е важен. Заедно с нашата ежедневна работа да предложим на нашите ученици ефективно образование, ние бихме искали да разширим обучението извън стените на класната стая и границите, да споделяме опит между нашите партньорски училища и да се учим един от друг.

15.09.2020 г.

Честит първи учебен ден!


Дипломиране 2020

20.05.2020 г.

ПОКАНА
11.05.2020 г.

На добър час, скъпи абитуриенти!
11.05.2020 г.

На добър час, абитуриенти!
04.04.2020 г.

Благодаря!
15.03.2020 г.

Обръщение към родителите

Уважаеми родители,
Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България. Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек. Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес. Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва. Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици. Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения. Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност. За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
• Насърчавайте детето да бъде активно.
• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.
Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

15.03.2020 г.

В А Ж Н О !

Уважаеми ученици и родители,
Във връзка с въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България и с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение в Република България, СУ „Васил Левски“ въвежда обучение от разстояние, считано от 16.03.2020 г. Учебният процес ще се провежда при спазване на съществуващото седмично разписание и приложения в ел. дневник дневен режим. Учителите ще използват инструментите на Google G-Suite for Education, електронния дневник на училището, приложенията за онлайн комуникация, онлайн и офлайн електронни учебници и образователни ресурси, а в краен случай - учебни материали на хартиен носител. Всеки класен ръководител и педагогически специалист ще Ви предостави нужната допълнителна информация. Ученици, в 9.00 ч. започва учебният Ви ден. В профилите си в електронния дневник ще намерите образователни ресурси, задачи и указания от всеки учител /по програмата за понеделник/. Комуникацията ще се осъществява чрез електронния дневник и групите в Messenger.
Като Ви желая здраве, оставам на разположение за съдействие по всяко време.
Заедно ще се справим!
Диана Йончева - директор на СУ "Васил Левски", гр. Кула

EU Code Week 2018 в СУ "Васил Левски"

Европейската седмица на програмирането EU Code Week се провежда от 6 до 21 октомври, с акцент върху важността на дигиталните умения и иновациите за всички европейски граждани. В нея участват училища, клубове по програмиране, библиотеки, неправителствени организации и компании, които биха искали да се включат със събитие. Всички прояви в рамките на EU Code Week могат да бъдат намерени на сайта . Дигиталните умения са от съществено значение, за да може всеки да участва в обществото и да допринася за икономическия и социален напредък в дигиталната ера. Програмирането спомага за развитието на компетенциите на 21-ви век като компютърно мислене, решаване на проблеми, творчество и работа в екип. В нашето училище също ще бъдат организирани събития, свързани с Европейската седмица на програмирането.

Спечелен нов проект "H.E.L.P." по ЕП "Еразъм+", КД2

Новият ни проект на тема Handicap for Education and Learning (HELP) "Хендикап за образование и обучение" № 2018-1-FR01-KA229-047988_3, стартира на 01.09.2018 г. и ще се реализира до 31.08.2020 г. Координатор на проекта е Франция, а наши партньори са още Италия и Литва. Целта на проекта е да се разбере какво е хендикап, подобряване на уменията за преподаване и учене, да можем да приспособяваме и подобряваме начина, по който посрещаме учениците с увреждания, разбиране на интеграцията на учениците с увреждания (от други ученици и възрастни), създаване на инструменти, които са полезни за учениците и учителите и са лесни за споделяне

Приключи проект "E.A.S.Y." по ЕП "Еразъм+", КД2

Екип в Реюнион

Европейският проект по Еrasmus+ на тема: Education And Sustainability for the Young (EASY) "Образование и устойчивост на младите хора", № 2016-1-FR01-KA219-024027_2 се изпълняваше през времето 2016-2018 година. Училището участва като партньор в международен проект с училище координатор от Франция, остров Реюнион, и партньори от Италия, Полша, Гърция и Турция. За тези две години бяха реализирани 14 мобилности на ученици и 12 на учители. Бяхме и домакини на нашите партньори, като посрещнахме 26 ученици и 11 учители. Реализирани бяха много дейности, в които учениците и учителите взеха участие в сътрудничество с европейските партньори. Например, по време на мобилностите участниците, ученици и учители, посетиха училищата на партньорите, присъстваха и представиха уроци, представиха работата, която бяха свършили, получиха знания за местните продукти и култура на регионите. Освен това посетиха училищните градини, местни култури, оранжерии и съоръжения за преработка на храни и напитки. Учениците и учителите използваха цифрови приложения и комуникации, като скайп, eTwinning, видео, презентации, страници в социалните мрежи и др., в който са били публикувани нашата работа и дейности. Много важна резултат от проекта е това, ч е те са подобрили знанията си на английски език, тъй като са завършили обучение и класифицирани тестове преди и след мобилностите. Накрая, съставихме езиков справочник с ежедневни фрази и речник на всички партньорски езици, както и брошура за подготовка и изграждане на училищна градина. Тази работилница беше безценен принос на европейските програми Еrasmus+ към образователния процес и по-специално професионалното развитие на учениците ни.